Sju bra Movemberdjur

Sju bra Movemberdjur

Movember är månaden som många män fokuserar lite mer på sin ansiktsbehårig – av en god orsak. Det handlar om att man rakar av sig sin mustasch för att sedan spara ut den för att uppmärksamma prostatacancer. Förutom män finns det många djur som samlar på sig praktfulla mustascher. 

Tidningen National Geographic har letat fram de mest spännande djuren som har en praktfull mustasch att visa upp. Det är allt från Husarapan med sin mustasch som får den att se ut som en ledsen gubbe med en tvinnad mustasch och Sakiapan som har ett vitt tjockt skägg runt hela ansiktet till de mycket intressanta Inkatärnorna som har en vit tunn mustasch som är otroligt karakteristisk. Men, kanske är vinnaren – om man får nämna en vinnare, den mycket gudomliga kejsartamarinen som är uppkallad efter kejsaren Willhelm den andra. Att den både är lekfull och fredlig syns i hela dess uppenbarelse.

Genom att se sig runtom i naturen kommer man ser djuren på ett mycket annorlunda sätt och se alla de små olika egenskaperna som de olika arterna har, man kommer även se sig själv på ett annorlunda sätt – till det bättre.  Kanske inser vi att vi måste våga stå på oss, stå ut för att överleva och för att må bra. Så, har du husdjur? Perfekt månad att testa lite nya frisyrer och du kan alltid locka med att hunden får Hill’s hundfoder sen som belöning. Här kommer ett fint klipp på vinnaren, kejsartamarinen.