Hundräddning blir dokumentär

Hundräddning blir dokumentär

En ny dokumentär av filmskaparen Carl Fristedt skildrar vänskapen som kan uppstå mellan hund och människa – speciellt när hela historien börjar med en räddning av en hund som är hemlös och skadad.

Hunden på bilden är inte samma som i dokumentären

Det är inte alla hjältedåd som fångas på kamera men vissa skildras däremot gärna av olika filmskapare och är det en hund med i historien blir det alltid lite extra fint. Så när Carl Fristedt hörde talas om hunden som räddades i Alaskas vildmark var han snabbt på bollen om att få göra en dokumentär om den vänskap som sedan växt fram mellan hunden och dess räddare. En dokumentär som nu sänds på SVT play. Men vägen hit var inte den lättaste. För Corren berättar Carl om hur han först fick kämpa för att övertyga hundens räddare och numera matte, Stacy, om att han ”inte var en galning som var ute efter pengar”. Till slut lyckades han övertyga henne och nu kan man alltså se gen hjärtkramande historien på play-kanalen.

Hunden hittades mager och skadad

Hunden, som nu fått namnet Oberon, hittades vid vägkanten i Alaskas vildmarker av en vän till Stacy som berättade om att han sett hunden där. Hon åkte genast till platsen och möttes av en mager hund med en träflisa skavandes i ena ögat. Självklart bestämde hon sig för att rädda denna hemlösa hund och det är ett val som gjort dem till de allra bästa av vänner – vilket är just vad Carl Fristedt skildrar i dokumentären ”Stacey´s cute rescue dog”. Och även om filmen bara är nio minuter lång är det en vacker berättelse om villkorslös vänskap och om en liten bortvald hund som helt plötsligt fick ett hem igen. Men det är långt ifrån bara solsken i historien. Knappt ett år fick hund och matte tillsammans, sedan dog Oberon vilket troligtvis berodde på viterna från ett liv som hemlös.